Temiz enerjiye yerli türbin katkısı

İtalyan Maccaferri Sanayi Grubu'nun EXERGY şirketi, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde kurduğu tesisle yenilenebilir enerji kaynaklarından yeşil enerji üretimi için yerel türbin ve gerekli ekipmanı üreterek global pazarlara sunuyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretimindeki yenilikçi teknolojilerden yararlanan ve buna uygun güç santralleri geliştiren EXERGY, Türkiye'nin sektördeki yüksek potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyor. İtalya dışındaki ikinci fabrikasını İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki organize sanayi bölgesinde kuran EXERGY şirketinin üst yöneticisi Claudio Spadacini, buradaki tanıtım toplantısında, "Türkiye'de yerli sertifikalı türbin üreterek müşterilerimize sunuyoruz. Amacımız, Türkiye'nin temiz enerji üretimini yükseltirken teknolojik katma değer sağlamak. Kendi teknolojimiz olan ve patentli EXERGY ROT türbinlerini Kemalpaşa'daki tesisimizde yüzde 80 oranında yerel imalat parçaları kullanarak üretiyor ve Ege Bölgesi'nde bir endüstriyel ekosistem geliştirmeye çalışıyoruz. EXERGY'nin teknolojisi şu ana dek dünya çapında 40 projede kullanıldı, bunlardan 19 tanesi Türkiye'de yer alıyor. Türkiye'nin yenilenebilir enerji pazarının bir parçası olmaktan dolayı mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.